Du må godt være smuk, men ikke SÅ smuk!

Det er egentlig noget jeg har gået og spekuleret lidt over et stykke tid. Det også noget jeg har lært og erfaret efter mit vægttab. På såden en tur/rejse, tror jeg egentlig, at man generelt lærer en hel del om mennesker. Man lærer en masse om hvilke fordomme der hersker, og hvordan man, ligemeget hvad man gør – ALDRIG vil kunne blive god nok for ALLE og enhver.

Det lidt som om, at der på en måde hersker den her lov herhjemme, om hvad der er godt – og hvad der er FOR godt!

10345845_10152395332378750_3267916449825592187_n

Jooo vidst, man må godt ha’ succes, men slap lige lidt af,  SÅ meget succes må man altså heller ikke ha’. Man må også godt være smuk, meeeeeen så smuk må man heller ikke være. “Kom lige ned på jorden engang!” Og hvis du selv synes du er smuk, eller faktisk tør sige det højt og stå ved det, så er man en narcissistisk og selvglad stodder. (lidt groft sagt måske) 

tumblr_o98ah1eoxs1r967lso1_500

Hvornår lærer vi, at det at kunne sige JEG FØLER MIG SMUK faktisk er en af vor tids største sejre. Det synes jeg i hvert fald. Når vi ved hvor mange der har det dårligt med sig selv, og ofte føler sig utilstrækkelige. Det ingen skam at føle sig smuk, det ingen skam at kunne li’ sit eget spejlbillede og man BURDE at kunne sige det højt, uden at blive stemplet som selvglad og selvoptaget. Jeg ved det kan være et spørgsmål om måden man gør det på, og hvor ofte man gør det. For jeg mener da bestemt, at man sagtens kan være utrolig nede på jorden, ydmyg selvom man kan sige “jeg er sgu egentlig ret smuk”.

Det ér efterhånden så svært, at blive glad for sig selv, sin krop og den man er. Det er en overfladisk verden, måske mere end nogensinde før (Det ved jeg jo selvfølgelig ikke med sikkerhed. Men jeg tror måske altid verden har været ret overfladisk, men noget siger mig, at de sociale medier, og hvordan man så nemt kan iscenesætte sig selv og ens liv, IKKE ligefrem har gjort den mindre overfladisk.)
Så HVER gang at et menneske kan sige, med stolthed og selvsikkerhed i stemmen “jeg er smuk” SÅ BURDE VI OVERFALDE VEDKOMMENDE MED ROSENDE ORD! For det ér altså ikke nemt. Slet ikke.

Selv ELSKER når folk kan sige, “jeg ser sgu da ret godt ud!” HALLELUJAH JA! Ikke alt det selvkritiske, evige utilfredse brok omkring sig selv, ens liv, ens krop og generelt den man er. Selvhad skal man ikke kimse af, det kan bestemt være utrolig destruktivt og endda fører en ud i, ikke at ville leve mere (been there myself), men jeg kan også blive elendig over mig selv. Hvis jeg bruger for meget tid og energi på at tale grimt om mig selv. Come on, Fie! Der er vigtigere ting i livet. Du ved, at du er et godt, kærligt og betænksomt menneske. Dét er da værd at være stolt af. Meget mere end så meget andet faktisk.

beautiful1

Men om det er janteloven der trykker, når vi faktisk prøver at rose os selv, arbejde på vores selvbillede og tage ansvaret for, at ha’ det godt med os selv? Modarbejder den os lidt? FUCK NU DEN!

Du må godt synes du er smuk.
Du må godt synes du er et godt menneske.
Du må godt dyrke din egen succes.

Tag for dig! Og .. Hey. Du ÈR smuk!

Husk det :-*

Efterlad din kommentar

Vi bruger cookies!

Her på sitet bruger vi cookies i forbindelse med bl.a. trafikmåling, for at kunne udvikle bedre og mere målrettede brugeroplevelser.

Ved at benytte sitet accepterer du brugen af cookies.

Læs mere om cookies her.

Accepter Forlad sitet