SLANKEKURS HELVEDE IS COMING!

HOLD PÅ HAT OG BRILLER VENNER!

raw-4
Det nærmer sig med hastige skridt. Det det samme hvert år. Intet nyt under solen.
Januar byder traditionen tro, på overload af slankefokus, “sund” livsstil, kickstart, detox-kurer, overfyldte fitness centre og kæmpe profit for slankeindustrien. Vi bliver ramt fra alle vinkler af slankefokus, ny sund livsstil osv osv. (here we f*cking go again.) Personligt synes jeg det er, såååå trættende. 

Måske er det blot et livsvilkår, at januar at bare ér, den nye sunde livsstils måned. Og fred være med det. Måske? Men jeg tænker bare lidt, har vi ikke efterhånden lært, at slankekurer og nytårsforsæt sjælendt virker? Er man ikke nærmest garanteret fiasko inden man starter?

Vi ved efterhånden godt, at slankekurer sjældent virker. Det videnskabeligt bevist. Det gør faktisk ofte ondt værre, men hvorfor begår vi så tit den samme fejl? Slankekurer er ikke holdbare. Og det foregår oftes på et fundament og princip af restriktioner, dårlig samvittighed, slå sig selv i hovedet og sulte sig.
Alt sammen noget man ikke behøver, hvis man ønsker et vægttab. Det kan godt gøres på en rar og sund måde. Men det ér meget individuelt hvad det vil sige, for os alle sammen. Der findes ikke én rigtig opskrift.

jlaw2

Personligt har jeg selv prøvet alverdens slankekurer. Nupo (jeg får nærmest nervøse trækninger og øjeblikkelig angst, bare af at nævne det) er mit hidtil største mareridt! Det virkede, bevares for en kort stund. Men det var ikke uden konsekvenser. Jeg endte med at tage det hele på igen, og endda få et endnu mere anstrengt forhold til det “at gå på diæt”, “sund livsstil” og hvad det egentlig vil sige. I rigtig mange år troede jeg, at diæt og det at tabe sig – var noget af det værste og hårdeste i verden. Det gad jeg satme ikke! For det var det samme hver gang. Lort på lort, negative følelser, straf træning, selvbebrejdelser i lange baner. Men det var indtil, at jeg skabte mig min EGEN vej. Og langsomt fandt ud af, hvad det ville sige OFR MIG. Ikke en kur, men en vej. En vej hvor intet var forbudt. Hvor “sund fornuft”, og “alt med måde” principperne var fundamentet for mit vægttab. Hvor der også var plads til overspisning i ny og næ, men blot længere imellem dem. Hvor en “alt eller intet” mentalitet eller approach ikke herskede. (for det er dømt til at gå galt) Man kan virkelig hurtigt køre surt i det, og hvorfor bruge så meget energi, på noget der slet ikke er holdbart eller .. nydelsesbetonet i det lange løb?

Egentlig kan jeg sagtens forstå, og sætte mig ind i, at det er det nye år – og man starter på en frisk. Jeg kan godt forstå vores behov for, at hviske tavlen ren og komme videre. Der ikke noget galt i, at ville starte på en frisk. Slet ikke. Jeg kan bare godt være skeptisk omkring, det at vi ofte falder ind i det samme håbløse mølle. Og starter forfra på noget, som ikke er holdbart.

even-you-strayed-from-your-healthy-ways-today-tomorrow-new

Jeg ønsker noget mere fokus på VORES INDRE VELVÆRE!
Og om dét ikke måske kunne løse overvægtsproblematikkerne?
Vi VED efterhånden godt alt det omkring sund kost og træning, det altså IKKE mangel på oplysning eller viden. Den køber jeg ikke mere. Kunne det være, at ens trøstespisning/overspisning/tvangsspisning faktisk handlede og noget underliggende psykisk? De færreste tager på af ren dovenskab. Så den kan vi godt droppe! Kunne det være det var en coping-mekanisme. En afhængighed? Noget der opstod, i en svær periode af ens liv, og som man altid vender tilbage til, når tingene bliver svære?

Kunne det være vi skulle grave lidt dybere? Jeg plejer at sige, at overvægt i sig selv ikke er problemet, det er symptom på problemet. Det kan med andre ord være den rene symptom behandling at tabe sig. Det måske slet ikke dér man skal sætte ind.

Mit klare råd til dig er selvfølgelig: DROP DE SLANKEKURER!

Pas på med at veje dig selv for ofte. Selv den mindste vægtøgning kan få en til at føle sig opgiven, og motivationen og gejsten falder.

En alt eller intet mentalitet er sjældent en god ide. (det et skrøbeligt fundament, hvor der ikke er plads til selv den mindste “afvigelse” unden det hele er ødelagt)

Fokuser på hvordan du HAR det!
Et vægttab er ikke alt, og det ikke nødvendigvis det sande lykke at opnå det.

Et vægttab kan måske hæve ens livskvalitet, men det ingen garanti og HVORDAN du opnår det er ikke uden betydning. Det har faktisk utrolig stor betydning, at det ikke er en forfærdelig proces. Det skal ikke være for enhver pris.

Et dårligt selvværd som fundament for ens vægttab, kan være en farlig og potentiel destruktiv affære.
Pas på dig selv i alt hvad du gør mht. “sund livsstil”

Dine tanker og overbevisninger omkring dig selv, dit værd og mad er utrolige vigtige at få styr på.
Måske er det en god ide, at arbejde på ens selvværd og livskvalitet FØR et vægttab? Måske de skal gå hånd i hånd.

Generelt set så vil jeg jo blot stærkt opfordre til, at BRUGE SIN SUNDE FORNUFT. Tage ét skridt af gangen. Ikke vær så hård ved sig selv. Måske skru forventningerne lidt ned. Skab dig din egen vej og HUSK, at ligemeget hvad vægten siger. Ligemeget hvilken tøjstørrelse du bruger. Ligemeget hvor meget chokolade du spiste idag, eller igår – så kan og skal det IKKE definere, dit værd eller skønhed som menneske.

Det kan kun dine handlinger, dine værdier, hvordan du behandler andre osv gøre.

Det her er blot nogle tanker, erfaringer og råd for mig. Måske du ikke føler det noget du kan bruge, MEN her er de i hvert fald. Tag dem, hvis du kan relatere til det og føler du kan BRUGE det til noget i dit eget liv.

Herfra blot en kæmpe krammer, og ønsket om, at I må ha’ en rigtig GLÆDELIG Nytårs aften!
Og selvfølgeligt et godt lykkebringende nyt år :-* 

Efterlad din kommentar

Vi bruger cookies!

Her på sitet bruger vi cookies i forbindelse med bl.a. trafikmåling, for at kunne udvikle bedre og mere målrettede brugeroplevelser.

Ved at benytte sitet accepterer du brugen af cookies.

Læs mere om cookies her.

Accepter Forlad sitet