Når teenage-piger spørger om slankeråd

Det kan godt bekymre mig lidt. Og nogle gange endda en hel del.

Især når jeg modtager flere henvendelser fra unge piger, end voksne kvinder. Alle vil gerne tabe sig, og spørger om råd til hvordan man skal gribe det an. Og som udgangspunkt vil jeg ikke gi’ “gode” råd til unge piger. Specielt ikke helt ned til, 12,13 og 14 års alderen. Det simpelthen for skrøbeligt, og det ikke min rolle at skulle gi’ råd til dem, uden jeg hverken kender deres livssituation, hvem de er eller deres forældre.

12118833_10153686860763750_5647525307508300980_n(Et billede af mig selv da jeg var en 13-14 år. Jeg vejede vel en 15-20 kilo for meget, selvom jeg havde tabt med lidt)

Med mine sociale medier, prøver jeg at være så godt et “forbillede” som muligt. Jeg er ikke perfekt, men det føler jeg heller ikke, at jeg skal være. Da jeg i sin tid oprettede mine sider, var min hensigt ikke at blive en rollemodel eller en folk kunne se op til. (Det ved jeg nu heller ikke om jeg er, men jeg gør mit bedste.) Jeg ønskede egentlig bare, at dele min rejse åbent og ærligt, i håb om at det kunne inspirere andre. Det har inspireret nogle, heldigvis – og måske været uinspirerende for andre. Jeg kan ikke tilfredsstille alle, men jeg følger mit hjerte og gør mit bedste – altid.

Når jeg engang imellem har kigget lidt nærmere på, disse unge piger som skriver til mig, har jeg nogle gange været ret chokeret over, at de ønskede at tabe sig. I mine øjne så de helt normale, sunde og raske ud. Ja, måske lidt på sidebenene – men det altså ikke nødvendigvis usund, unormalt eller forkert. Jeg ville i hvert fald ikke gi’ dem råd til vægttab, heller ikke hvis jeg var deres mor.

Nogle der også har skrevet, vejer også omkring en 20-30 kilo for meget. Det noget helt andet, og det kæmpede jeg også selv med i deres alder. Det ved jeg, kan været ret ødelæggende for ens selvværd og livskvalitet. Mobning følger ofte med, og også udelukkelse fra fællesskabet (alt afhængigt af miljøet selvfølgelig)

Men generelt synes jeg bare ikke, at unge piger/teenage-piger helt ned til 10-11 år, skal ha’ så stor fokus på udseende, slankekurer, vægt og at tabe sig. Jeg tror ikke det er sundt. Jeg tror ikke det kan være sundt, at ha’ så meget fokus på krop, fra så ung en alder. Jeg ved vi lever i en anden tid, end i den hvor jeg voksede op. Der var der ikke sociale medier, jeg havde ikke en mobil – jeg kunne måske være heldig at låne min mors computer engang imellem, men det var dét. Det er nu meget mere tilgængeligt idag, og jeg kan ikke lade være med at blive lidt bekymret for udviklingen.

Og om mange unge piger ikke får et, urealistisk og usundt billede af, hvad den “perfekte” og “ideelle” krop er?

Derfor passer jeg meget på med hvad jeg skriver. Derfor giver jeg ikke vægttabs-tips ud til unge piger. Derfor er jeg meget påpasselig med generelt at gi’ råd omkring kost og træning. For det kan ofte gøre mere skade end gavn. Med den rækkevidde jeg har, følger også et stort ansvar – som jeg virkelig prøver at være meget opmærksom på.

nej ingen slankeråd fra mig. Hvis jeg på et tidspunkt længere ude i fremtiden, skulle få lyst til at hjælpe nogle mennesker – sådan mere professionelt, så er det jo en hel anden snak. Men så skal det også kun være, hvis jeg kan gå seriøst og helhjertet ind i det. Især når man har med børn og unge at gøre. Det sårbart, og det er et kæmpe ansvar ikke at påvirke dem forkert eller på sigt, destruktivt.

Man kan nemt udvikle en spiseforstyrrelse, og slankefokus kan nemt gribe om sig.

Pas på hinanden! Og generelt hvilke “gode råd” i giver til andre omkring sundhed. Selvom det er i den bedste mening, så skal vi passe på hinanden i sundhedshysteriet.

200_s-1
M
it bedste slankeråd 😉

Pas på jer <3

Efterlad din kommentar

Vi bruger cookies!

Her på sitet bruger vi cookies i forbindelse med bl.a. trafikmåling, for at kunne udvikle bedre og mere målrettede brugeroplevelser.

Ved at benytte sitet accepterer du brugen af cookies.

Læs mere om cookies her.

Accepter Forlad sitet